NYA BILDER - NYA MATTOR

Äntligen har vi fått upp bilder på hemsidan av våra nya mattor. WOW vilka snyggingar, vi har fått tillökning av färgalternativ på matt-modeller som funnits i lager sedan förut och vi har även fått in nya modeller som lädermattor och lockiga mattor. Här tänkte jag visa en av mina nya favoriter - filtbollsmatta i färgen "Turkos". Den ser fräsch och härlig ut med de ljusblåa nyanserna och det naturvita gör att den ser lugn och harmonisk ut. Ett lite roligare alternativ än att bara ha en helvit matta. Kolla på fler mattor hos www.mattor-online.se


Fluffiga flokati

Något som har visat sig vara mycket populärt hos Mattor Online är att beställa hem ett av våra Matt-prover. Om man ringer och frågar så kan man om man har tur få låna en bit av en av våra mattor. Biten är 30x30cm och finns i en begränsad upplaga i en del av våra modeller. Dock inte alla. Så ring gärna och fråga om du vill låna ett matt-prov.

Nu tänkte jag berätta lite om våra Flokatimattor. Flokatimattor är grekiska handgjorda mattor med lång lugg av fårull som hopfiltats genom tvättning, klappning och soltorkning. De har varit en grekisk tradition i århundraden. 400-talets Vlacher som levde i Samarina, den högsta byn på Pindos Berg, uppfann Flokatimattorna. Som herdar födde de upp får och getter och producerade mejeriprodukter som såldes under vintern på slätter i Trikala, Thessalien, Makedonien och så långt bort som Odessa. De använde dessa mattor främst som kläder och till sängar i sina tält för att hålla sig varma under de långa vintermånaderna. Kvinnorna i byn som hade tillgång till ullen vävde Flokatimattor som såldes på basarer under vintern. Denna tradition fortsatte i århundraden och upphörde inte förrän i början av 1960-talet. Mazarakisfamiljen har fört traditionen att tillverka fina Flokatimattor och andra mattor vidare.

Idag så har flokatimattorna blivit omåttligt populära och finns att få tag i lite var stans, bland annat på IKEA. Skillnaden mellan IKEA:s och våra flokatimattor är att våra är mycket tätare. Deras innehåller 800g ull per m2 medans våra finns i 2 tjocklekar: 1700g/m2 och 2800g/m2. Alltså mer än dubbelt så tjocka. Våra är dessutom handtuftade medan IKEA:s är maskintuftade.

Nu i veckan så får vi in vår nya leverans med äkta flokatimattor från Grekland. Vi har massor av storlekar i både rektangulär och rund form och vi har 5 olika färger att välja mellan.

Ta en titt på Mattor-Online.se

En indisk båt kommer lastad..med 8 ton mattor!

Hurra! Nu är båten snart framme vid vår hamn.

8 ton underbara fluffiga ryamattor, lockiga mattor, läder / mocka mattor, och nya designermattor kommer snart att packas upp av oss.

Här är ett smakprov på vad som kommer:

Mattor med rektangulär spiral

Denna modell har vi inte riktigt bestämt oss för vad den ska heta än - kanske rektangulärspiral-matta?
Den kommer in i den här färgen och ett par andra. Den är handtuftad i 100% ull som är den bästa kvalitén som kommer från Nya Zeeland.

Sen har vi våra mockamattor (eller lädermattor)

De ser ut såhär:

mockamattor mattor ryamattor

De finns i 5 storlekar och 5 färger.

Och så har vi våra lockiga mattor (som egentligen är uppskruvade skruvmattor som känns och ser ut som den lockiga pälsen på ett persiskt får)

De är lättare att sköta än våra ryamattor som tex highlander och flokati, det är för att garnet är hårt spunnet och det inte släpper så mycket fibrer. Kvar har du fortfarande "studsigheten" som ryamattorna har.

De lockiga mattorna är också gjorda handtuftade i 100% ull som är den bästa kvalitén som kommer från Nya Zeeland.

De lockiga mattorna finns i 5 färger och 6 storlekar.

Bild på en av våra nya designer som vi kommer ha på Mattor-Online framöver. Det är som den skruvade ullmattan, men skruvarna har borstats ur så det är små spänstiga krullar istället..

Förutom de nya mattorna får vi påfyllning på alla mattorna som har tagit slut (eller som är på vägen att ta slut) och så har vi beställt in nya färger i de gamla modellerna också.

Nästa vecka kommer en lastbil lastad med 3 ton flokatimattor från Grekland!

Alla mattor hittar du såklart på www.mattor-online.se

Kom ihåg att vi har fraktfri leverans

RSS 2.0